Racing Genk begint uitstekend en laat de Zweden kansloos

20-09-2018 20:45
6

KRC Genk heeft de eerste horde in de Europa League-poules makkelijk genomen. Het kwam nooit in de problemen tegen Malmö en won met 2-0.

Na een studieronde van een tiental minuten kwamen de kansen voor Genk. Trossard liet zich opmerken met een knappe schijnbeweging, maar schoot over. Even later kreeg Pozuelo een grote kans, maar hij trapte te wild naast.

Het bleek uitstel van executie, want op het halfuur profiteerde Maehle van balverlies bij de Zweden. Hij stootte goed door en bereikt Trossard, die de kans niet liggen. 1-0 bij de rust na een helft waarin Malmö geen kans die naam waardig kreeg.

Samatta velt het verdict
In de tweede helft ging het tempo fel naar beneden. In het vierde kwartier was er dan ook nauwelijks doelgevaar, maar iets daarna kon Genk de match op slot gooien. Pozuelo zag zijn inzet gekeerd door doelman Dahlin, maar Samatta werkte de rebound wél binnen.

In de volgende match moet Genk gaat spelen bij het Noorse Sarpsborg. Die club verloor al op het veld van Besiktas.