Groep E: Bayern München rekent af met Benfica, koppositie voor Ajax

  Groep E: Bayern München rekent af met Benfica, koppositie voor Ajax

  Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 22:55wo 19-09-2018 om 22:55

  In de groep van Ajax en AEK Athene heeft Bayern München goede zaken gedaan. De Duitsers begonnen de Champions League-campagne woensdagavond met een zege bij Benfica.

  Benfica schakelde op weg naar de groepsfase Fenerbahçe en PAOK Saloniki uit en leek klaar voor revanche op vorig seizoen, toen de Portugese topclub niet één punt pakte in de groepsfase. Bayern München werkte echter niet mee met het Benfica-feestje. De Duitse recordkampioen was simpelweg te sterk.

  Na tien minuten was het al raak in Lissabon. Robert Lewandowski kreeg de bal op een presenteerblaadje van Franck Ribéry en de Poolse topspits rondde koeltjes af: 0-1. Ook in de tweede helft was het na tien minuten raak. Dit keer was Renato Sanches de gevierde man. De oud-speler van Benfica liep een voorzet van James Rodriguez binnen, juichte niet en werd getrakteerd op een applaus van het Portugese publiek.

  Benfica had geen antwoord op de Duitse aanvalsdrift en stond uiteindelijk met lege handen in het Estadio Da Luz. Arjen Robben speelde negentig minuten. Door het resultaat bij Benfica - Bayern gaat Ajax aan de leiding in groep E van de Champions League. De Amsterdammers hebben evenveel punten als Bayern, maar één keer vaker gescoord. 

  Plaats een reactie

  donderdag 20 september 2018 om 07:55
  Gezien het voetbal kan Ajax mee doen voor een plaats in de volgende ronde in strijd met Benfica. AEK is de zwakste in deze poule. Bayern gaat in mijn ogen de poule winnen.
  Vind ik leuk
  zapperboy +991
  donderdag 20 september 2018 om 08:15
  Hemeltergend zwakke wedstrijd in Amsterdam.
  Mooie goals, maar voor de rest: slaaaaaaaap vertoning.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws