Drama voor Club Brugge, lucky goal van Dortmund zorgt voor kater

18-09-2018 22:45
81

Club Brugge is met een nederlaag aan de groepsfase van de Champions League begonnen. Tegen Dortmund speelde het een sterke wedstrijd, maar in de slotfase verloor Blauw-Zwart onverdiend door een lucky goal van de Duitsers.

Ivan Leko koos voor drie nieuwe namen in zijn ploeg. De meest opvallende was die van Thibault Vlietinck. Tot voor deze match in de Champions League had hij maar 23 minuten gespeeld dit seizoen. Afgelopen weekend viel de flankspeler in tegen Lokeren. Ook Matej Mitrović en Jelle Vossen kwamen bij Blauw-Zwart in de ploeg. Bij Dortmund begon Axel Witsel aan de aftrap.

Alle ballen op Wesley
Na tien seconden liep het bijna mis voor Club Brugge, maar heel vroeg balverlies strafte Dortmund niet af. Na het eerste schrikmoment zette de thuisploeg zijn voet langs de Duitsers. Club Brugge koos voor een tactiek met veel spelers achter de bal. Al Blauw-Zwart het leer had, ging die snel naar voren en moest Wesley Moraes de Duitse achterhoede aan de praat houden.

De tactiek van Club Brugge zorgden ook voor kansen. Vossen was tot twee keer toe dreigend. Ook een bedrijvige Danjuma liet zich opmerken. De Nederlander sneed goed naar binnen en haalde uit. Helaas voor Club Brugge bleef de 0-0 op het bord. Een poging van Ruud Vormer en een afstandsschot van Stefano Denswil geraakten niet voorbij Roman Bürki. Dortmund liet het gebeuren en toonde zelf weinig. In de eerste helft claimden de Duitsers tevergeefs een strafschop nadat Hans Vanaken de bal tegen de hand kreeg. De Duitse fans hadden er ondertussen voor gezorgd dat hun club aan het nieuwe Champions League-seizoen begon met een boete

Geen hemel, maar hel
Na de pauze werd snel duidelijk dat Club Brugge heel veel gegeven had in de eerste 45 minuten. Op het uur was de kaart van Vlietinck – die geroemd werd bij zijn basisdebuut – op. Ook aan de andere kant kon Danjuma zich niet meer doorzetten. Ook hij moest vroegtijdig naar de kant. Dortmund ging almaar meer op de helft van Club Brugge spelen, maar Blauw-Zwart hield stand. Zes minuten voor het einde kreeg invaller Openda dé kans om Brugge naar de zevende hemel te trappen, maar hij mikte op Bürki. Meteen aan de andere kant stuurde Christian Pulisic Blauw-Zwart naar de hel. De Amerikaan scoorde met het nodige geluk.

Atlético wint op verplaatsing
Ook in de andere wedstrijd van groep A noteerden we een zege voor de bezoekers. Monaco met Youri Tielemans en Nacer Chadli verloor in eigen huis met 1-2 van Atlético Madrid. De thuisploeg was via Samuel Grandsir nog op voorsprong gekomen. Maar door treffers van Diego Costa en Jose Gimenez gingen de bezoekers met de zege aan de haal.