Martinez vol lof over debutant: “Alsof hij al jaren Rode Duivel is”

Martinez vol lof over debutant: “Alsof hij al jaren Rode Duivel is”

08-09-2018 10:43
2

De Rode Duivels walsten over Schotland en wonnen met 0-4. Bondscoach Roberto Martinez was onder de indruk van de debutanten en had vooral veel lof voor Timothy Castagne.

“Ik heb veel lof voor Castagne en de andere debutanten. Als je hem niet kende en je zag hem vandaag bezig, dan zou je zeggen dat hij al jaren voor het nationale team speelt. Dat wil zeggen dat hij heel sterk speelde”, wordt Martinez geciteerd door Het Nieuwsblad.

“Hij heeft zich heel goed aangepast, alleen in het begin had hij het wat moeilijk. Ook Vanaken en Verstraete deden het goed. Er komt nog meer concurrentie en dat vind ik heel goed.” Ook de houding van de spelers na het WK was top volgens Martinez.

“Er stond maar één speler die niet op het WK was in de basis. Dat was Timothy Castagne. Ik wilde vooral zien hoe we zouden reageren op het WK. We hebben het goed gedaan. We wilden doorgaan op het elan van het WK en dat is gelukt. De jonge spelers leken al lang bij de groep te zijn. Er was een goede wisselwerking tussen de jongeren en de ouderen.”