Sommige trainers krijgen meer krediet: 'De pers bepaalt wie ze mogen en wie niet'

Sommige trainers krijgen meer krediet: 'De pers bepaalt wie ze mogen en wie niet'

06-09-2018 21:16
3

Jan Ceulemans vindt dat trainers veel te snel worden ontslagen in het Belgische voetbal. En daar speelt de media een rol in volgens de ex-recordinternational.

Frank Defays is de eerste trainer die moet opkrassen in 1A. Hij werd na vijf speeldagen ontslagen bij Excelsior Moeskroen. In 1B was Dennis Van Wijk de eerste die het gelag moest betalen. Hij moest na amper drie speeldagen ophoepelen. Volgens Ceulemans speelt de invloed van de pers absoluut een rol.

"Het hoort erbij. Maar hoeveel journalisten hebben echt gevoetbald? Het zullen er niet veel zijn", vertelde de Caje aan De Zondag. "De pers bepaalt welke trainers ze mogen en welke niet. Sta je aan de verkeerde kant, dan heb je een probleem. Preud'homme en Vanhaezebrouck, die al veel hebben bewezen, krijgen meer krediet."

"Er zijn anderen die drie keer verliezen en meteen de volle laag krijgen. Mijn gevoel is dat ik in twintig jaar als coach maar één echte teleurstelling heb gekend en dat is bij Club Brugge", besloot Ceulemans. Hij werd toen ontslagen bij Blauw-Zwart nadat hij de competitie begon met zes op achttien.

Lees ook: Verbazend: Ceulemans (61) gaat voor bijzondere nieuwe carrière