Verbazend: Ceulemans (61) gaat voor bijzondere nieuwe carrière

Verbazend: Ceulemans (61) gaat voor bijzondere nieuwe carrière

05-09-2018 18:00
6

Jan Ceulemans heeft een nieuwe uitdaging gevonden, maar die heeft niets met voetbal te maken. Ceulemans gaat namelijk in de politiek, meerbepaald voor N-VA in Westerlo.

Het Club Brugge-icoon is dé verrassing op de lijst. "Het klopt dat ik op kom voor N-VA. Een aantal maten heeft mij dat gevraagd. Ik heb er lang over nagedacht en ik zie dat wel zitten. Vroeger, toen ik bij Brugge zat, hebben ze mij dat ook al eens gevraagd, maar toen had ik daar geen tijd voor. Nu dus wel", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Herman Wijnants, manager bij Westerlo en al jaren politicus voor N-VA, heeft de contacten gelegd. "Jan en ik kennen elkaar al lang en we hebben het daar wel eens over gehad. We halen hem dus ook heel graag aan boord."

Of Ceulemans ook echt verkozen zal raken is maar de vraag. Hij staat namelijk pas op de voorlaatste plaats. "Aan een functie denk ik nog niet", vertelt hij zelf. "Dat zal pas blijken na de verkiezingen. Deuren afgaan en aanbellen zal ik niet doen. Ik denk niet dat dat nodig is."