Nations League van start: Belgen één van de topfavorieten voor eindzege

Nations League van start: Belgen één van de topfavorieten voor eindzege

05-09-2018 09:00
3

Deze week gaat het nieuwe toernooi van de UEFA van start: de Nations League! De Rode Duivels zijn, na een indrukwekkend WK, één van de topfavorieten voor de eindzege.

De Nations League, hoe werkt het?

Allereerst een korte inleiding: de UEFA heeft besloten om de meeste oefeninterlands te schrappen om de interlandperiodes interessanter te maken. De 55 landen die zijn aangesloten bij de UEFA zijn verdeeld over vier divisies. België zit als één van de sterkste landen in divisie A. 

Deze divisies zijn weer onderverdeeld in vier groepen, waarbij de winnaars zich plaatsen voor de finalerondes en de hekkensluiters degraderen. De winnaars van de vier groepen in divisie A maken via een knockout-fase uit wie zich de winnaar van de Nations League mag noemen. Deze fase wordt in juni 2019 afgewerkt.

Maar belangrijker is dat er tickets verdeeld worden voor het EK 2020. De winnaars van de groepen spelen namelijk begin 2020 tegen andere groepswinnaars binnen de divisie een knock-outfase. Mocht een groepswinnaar zich via de reguliere EK-kwalificatie (die plaatsvindt in 2019) al hebben geplaatst, dan schuift het play-off ticket door naar de nummer twee.

Rode Duivels bij favorieten

Bij bookmaker Betway is België één van de favorieten voor de eindzege! Spanje is met een quotering van 4,50 favoriet, maar de Rode Duivels zitten daar met een quotering van 5,50 niet ver achter! Opmerkelijk is dat wereldkampioen Frankrijk eveneens een quotering van 5,50 heeft en dus niet de uitgesproken favoriet is. Bekijk hieronder de indeling van de UEFA Nations League. 

Voordelen van Betway

Mocht je van plan zijn om op de UEFA Nations League te spelen, doe dit dan bij bookmaker Betway! Deze gereguleerde bookie heeft een uitstekende welkomstbonus en daarnaast nog tal van voordelen. Een kort overzicht van hun extra acties:

- Free Bet Club; elke week €10 aan gratis weddenschappen
- Combi-verzekering; krijg je inleg terug als je combi fout gaat op één wedstrijd
- Welkomstbonus van 100% op je eerste storting
- Tal van verhoogde odds in de Jupiler Pro League

Maak via deze link een rekening aan bij Betway en profiteer van het uitstekende aanbod!