Santini wil agressiever RSCA: Hadden Vormer en Vanaken moeten aanpakken

Santini wil agressiever RSCA: "Hadden Vormer en Vanaken moeten aanpakken"

27-08-2018 17:33
35

Anderlecht is er zondag niet in geslaagd om punten te pakken op het veld van Club Brugge. Het ging met 2-1 onderuit tegen de landskampioen. Ivan Santini weer waar het fout liep.

"We zijn niet agressief genoeg aan de wedstrijd begonnen", reageerde hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Onze eerste helft was niet goed. Ook tactisch en technisch waren we voor de rust niet op niveau."

Enkele spelers leken ook onderuit te gaan onder de druk. "Die vroege tegengoal zorgde ervoor dat het vertrouwen dat we de voorbije weken hadden opgebouwd, plots weg was. Veel jongens durfden niet meer voluit te voetballen en we bleven ook te laag hangen. Club speelde daar gretig op in. Zij zetten ook druk op de scheidsrechter en daar hadden wij, met al onze jonge jongens, niet meteen een antwoord op", zegt hij.

Agressiviteit
Vooral het middenveld baarde Santini zorgen. "Ik denk dat we hen op het middenveld te veel hebben laten spelen. We hadden Vormer en Vanaken veel meer onder druk moeten zetten. Zij kregen te veel ruimte en zulke lepe jongens profiteren daar maximaal van. Het tweede Brugse doelpunt was een mooi voorbeeld."

"We hadden die twee veel agressiever moeten aanpakken. Maar het zou fout zijn om alles wat we de voorbije weken opbouwden, weg te gooien. Niet alles was slecht vandaag. De ontgoocheling was groot in de kleedkamer, maar ik denk niet dat dit zal blijven hangen", besluit hij met een positieve noot.