Anderlecht baadt in weelde: En dan denk ik dat de beste nog niet gespeeld heeft

Anderlecht baadt in weelde: "En dan denk ik dat de beste nog niet gespeeld heeft"

20-08-2018 16:06
11

RSC Anderlecht is het seizoen voortvarend gestart, met vier zeges in vier wedstrijden. Dat hebben de Brusselaars in grote mate te danken aan het dodelijk efficiënte spitsenduo: Landry Dimata en Ivan Santini. Ook Aimé Anthuenis is onder de indruk.

"Als je twee goeie spitsen hebt, die scorend vermogen hebben, dan sta je een stap vooruit", weet de oud-bondscoach bij HLN Vista. Hij ziet bovendien nog een extra troef. "Ik denk dat de beste misschien nog niet gespeeld heeft: Musona (al speelde die tegen Royal Excel Moeskroen wel al mee, nvdr.). Ik vind dat een hele goeie. Hij heeft snelheid in de actie, kan een man pakken één tegen één, technisch heel sterk, kan meevoetballen ... Voor mij écht een type voor Anderlecht. Hij kan achter die twee spelen, maar ook op de buitenkant", klinkt het vol lof.

De huidige conjunctuur van de spitsen doet denken aan illustere voorgangers. Anthuenis is echter duidelijk. "Radzinski en Koller waren beter", stelt hij. "De snelheid en explosiviteit van Radzinski heb ik nooit gezien, bij niemand. Hij kon ook een goal maken. Koller heeft bij ons een enorme progressie gemaakt. In het begin viel hij meer dan hij recht stond. Er is veel mee gewerkt, ook in Lokeren, aan het kaatsen enzovoort. En Koller was nooit gekwetst. Radzinski en Koller, dat klikte ook meteen naast het veld, vanaf de eerste dag."

No Poll