Ronaldo: 'Als Lionel en ik gestopt zijn, zullen we bepalen wie de beste was'

Ronaldo: 'Als Lionel en ik gestopt zijn, zullen we bepalen wie de beste was'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 19:35ma 16-07-2018 om 19:35

Cristiano Ronaldo is maandag gepresenteerd bij Juventus. De Portugese ster, die voor 112 miljoen euro overkomt van Real Madrid, benadrukte dat hij op 33-jarige leeftijd nog niet aan afbouwen denkt.

"Mijn leeftijd is niet relevant, ik voel me goed en ben tot op het bot gemotiveerd. Ik heb er ontzettend veel zin in", laat Ronaldo weten, geciteerd door onder meer Voetbal International. "Ik ga zoals altijd alles geven en kijk er nu al naar uit om elke prijs die we kunnen winnen ook daadwerkelijk te pakken met Juventus." 

"Ik ben niet verdrietig om mijn vertrek bij Real Madrid", vervolgt de aanvaller. "Juventus is ook een heel grote club en met alle respect, maar meestal gaan spelers van mijn leeftijd naar Qatar of China, dus ik ben ontzettend dankbaar dat Juventus me heeft gehaald en dat ik in dit stadium van mijn carrière nog voor zo'n grote club mag gaan spelen."

Ronaldo ontkent dat hij na de gewonnen Champions League-finale al wist waar zijn toekomst lag. "Op dat moment had ik nog niet voor Juventus gekozen. Dankzij de president en de directie heb ik dat uiteindelijk wel gedaan. Zij dachten aan alles en stonden steeds voor me klaar. Ik ben fysiek, mentaal en emotioneel topfit en ik ben ontzettend trots om hier te zijn. Sommige spelers gaan afbouwen op mijn leeftijd, maar ik ben anders. Ik wil ook laten zien dat ik anders ben."

Messi
Of de concurrentiestrijd met Lionel Messi nu voorbij is, is de vraag. "Iedereen heeft het altijd maar over de rivaliteit met Messi, maar iedereen vecht voor zijn eigen club en dat is wat ik ook ga doen bij Juventus. Als Lionel en ik straks gestopt zijn, zullen we terugblikken en bepalen wie de beste was."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws