OFFICIEEL: Argentijnse bond bevestigt het ontslag van Sampaoli

OFFICIEEL: Argentijnse bond bevestigt het ontslag van Sampaoli

Gepubliceerd: zondag 15 juli 2018 om 21:30zo 15-07-2018 om 21:30

Jorge Sampaoli lijkt alsnog te vertrekken als bondscoach van Argentinië, melden diverse toonaangevende media in het land. De Argentijnse voetbalbond liet begin juli nog weten dat het, ondanks een teleurstellend verlopen WK, vasthoudt aan de 58-jarige oefenmeester.

Sampaoli heeft inmiddels echter met de bond om de tafel gezeten, melden Tyc Sports, FOX Sports én Olé. Het laatstgenoemde medium laat weten dat beide partijen het in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) eens zijn geworden over ontbinding van het tot medio 2023 doorlopende contract. Sampaoli zou een afkoopsom van 1,7 miljoen euro meekrijgen. De Argentijnse bond heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar gaat dat naar verwachting later op de dag wel doen.

De voormalig bondscoach van Chili en oud-trainer van onder meer Sevilla was sinds de zomer van 2017 verantwoordelijk voor de Albiceleste, maar wist de Argentijnen nooit naar zijn hand te zetten. De tweevoudig wereldkampioen leed op het WK een smadelijke 3-0 nederlaag tegen Kroatië, haalde op het nippertje de achtste finale, maar legde het alsnog af tegen Frankrijk. De chemie tussen Sampaoli en zijn spelers leek, vooral na de zeperd tegen Kroatië, niet aanwezig in Rusland.

Update 15/07, 21:30 uur: De Argentijnse voetbalbond heeft het ontslag van Jorge Sampaoli officieel bevestigd. Na het teleurstellend verlopen WK gaat Argentinië op zoek naar een nieuwe bondscoach.

Lees meer over:WK 2018Argentinië

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws