Journalist bekent: De Fransen zijn toch wel bang voor België

Journalist bekent: "De Fransen zijn toch wel bang voor België"

10-07-2018 15:40

De stress neemt meer en meer toe bij de supporters van de Rode Duivels. Om 20u pas wordt er afgetrapt in de match tegen Frankrijk. De Franse journalist Srik Geffray moet toch bekennen dat er vrees is bij de fans.

Dat heeft veel de maken met de prestaties van België tot dusver. "Ze zijn toch wel wat bang geworden voor België. Sowieso was België al hoog aangeschreven. Jongens als Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn ook in Frankrijk echt groot. Maar het feit dat België topfavoriet Brazilië uitgeschakeld heeft, heeft wel indruk gemaakt bij de Fransen", vertelt hij bij Sporza.

Die vrees sijpelt echter niet door naar de kern. "De spelers zelf zullen België niet vrezen. In die groep leeft dezelfde zelfverzekerdheid die je ook bij de Rode Duivels ziet. De spelers weten wat ze kunnen."

Frankrijk zal zeker niet blind naar voor gaan. "Ik verwacht geen open wedstrijd straks. Ik denk dat de sterren het verschil zullen maken. En de fitheid kan ook een rol spelen. Ik heb het gevoel dat België al veel gegeven heeft, terwijl het lijkt dat Frankrijk minder energie verspild heeft. Deschamps heeft ook lessen getrokken uit het EK, toen de Fransen leeg waren in de finale. Nu wil hij fit zijn op de belangrijke momenten. Die vermoeidheid kan zeker meespelen."