Keuze voor Paris Saint-Germain verklaard: Ben nog altijd een geweldige keeper

Keuze voor Paris Saint-Germain verklaard: "Ben nog altijd een geweldige keeper"

09-07-2018 16:51

Gianluigi Buffon wil in Parijs laten zien dat hij nog altijd 'een geweldige keeper is'. Dat stelde de goalie maandag nadat hij werd gepresenteerd aan de supporters van Paris Saint-Germain.

Maandag werkte de Italiaanse routinier zijn eerste training af voor zijn nieuwe club. "Ik heb ervoor gekozen hierheen te komen, omdat ik het gevoel heb dat ik nog steeds iets belangrijks kan betekenen. Ik wil bewijzen dat ik nog altijd een geweldige keeper ben en dat zal ik doen ook", aldus Buffon.

De goalie koos ervoor zijn grote liefde Juventus te verlaten en op 40-jarige leeftijd het avontuur aan te gaan in Parijs. "Ik zal blijven spelen zolang ik me goed voel en kan laten zien dat ik bij de beste keepers hoor. Als dat niet meer lukt, ben ik de eerste die een stap opzij doet", stelt hij. "Ik hou van uitdagingen, wil mezelf uittesten. Mijn eerste training was moeilijk, omdat iedereen hier een andere taal spreekt, maar het maakt me desondanks blij."

Wil Buffon bij Paris Saint-Germain dan eindelijk beslag leggen op de Champions League? "Ik ben terechtgekomen bij een ambitieuze club, waar iedereen wil winnen. Ik zal er alles aan doen mijn team te helpen tot het beste resultaat te komen, maar de Champions League zal geen obsessie zijn."