OFFICIEEL: Weg voor Martinez ligt open, Hierro stapt op bij Spanje

OFFICIEEL: Weg voor Martinez ligt open, Hierro stapt op bij Spanje

08-07-2018 13:02
7

De Spaanse voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Fernando Hierro heeft besloten om per direct te vertrekken. De oud-verdediger was technisch directeur bij de bond en trad tijdens het WK in Rusland op als vervanger van de ontslagen Julen Lopetegui. 

Eén dag voor de start van het WK werd Lopetegui op straat gezet door de Spaanse bond. De bondscoach had vlak daarvoor bekend gemaakt dat hij ná het toernooi aan de slag zou gaan bij Real Madrid. De bond wist niets van de gesprekken tussen Lopetegui en de Champions League-winnaar, ondanks het feit dat de trainer een doorlopend contract had. 

Hierro werd last minute naar voren geschoven als opvolger. Onder zijn leiding werd Spanje in de achtste finale uitgeschakeld door Rusland. Het gastland won de wedstrijd na strafschoppen. 

De vijftigjarige Hierro had bij de voetbalbond nog een verbintenis voor twee jaar. Op de website van de bond valt in een statement te lezen dat men Hierro 'zeer dankbaar is' voor alles wat hij in de afgelopen jaren heeft betekend. 

Wie zijn opvolger wordt, is nog niet geweten. Roberto Martinez wordt alvast naar voren geschoven als de gedoodverfde kandidaat om hem op te volgen.