Nederlander, die België en Martinez afmaakte, moet door het stof: “Meesterzet

Nederlander, die België en Martinez afmaakte, moet door het stof: “Meesterzet"

07-07-2018 07:00
20

Valentijn Driessen maakte zich de laatste tijd in België niet populair. De Nederlandse journalist van De Telegraaf beweerde dat België geen halve finale kon bereiken en dat Roberto Martinez een tactische onbenul was. Vrijdag moest hij zijn ongelijk toegeven.

Driessen was te gast bij VI Oranje blijft thuis. Daar werd de journalist in het begin van het programma geconfronteerd met zijn uitspraken. "Ik ga beter gelijk weg. Dat lijkt me wel het beste", grapte hij.

Daarna probeerde Driessen zich er uit te praten. "Martinez heeft geluisterd naar mij. Hij moest veranderen en dat deed hij tegen Brazilië. Ik vroeg aan Jan (Boskamp, nvdr): 'wat doet hij vandaag met Kevin De Bruyne?' 'Die gaat hij heel anders gebruiken dan de vorige wedstrijden', zei Jan. Daar ligt gewoon de sleutel."

"De Bruyne speelde veel beter. En hij haalde Lukaku uit de spits. Die twee Brazilianen wisten absoluut niet wat ze moesten doen. Dat was gewoon een meesterzet van Martinez. Deze wedstrijd was hij zeker een uitstekende coach", ging Driessen uiteindelijk toch door de knieën.