Update: 'Oude bekende weldegelijk op weg naar RSC Anderlecht'

Update: 'Oude bekende weldegelijk op weg naar RSC Anderlecht'

05-07-2018 10:15
11

Henry Onyekuru was vorig seizoen niet bepaald een schot in de roos bij Anderlecht. De Nigeriaan lag niet in de bovenste schuif bij Hein Vanhaezebrouck en raakte tot overmaat van ramp geblesseerd. Moet de Nigeriaan toch blijven spelen bij paars-wit?

Het Engelse Liverpool Echo doet namelijk een opvallende onthulling. Het huurcontract van Onyekuru zou niet één, maar twee jaar duren. Voor Everton zou dat een ideale oplossing zijn, want Onyekuru heeft nog altijd geen werkvergunning voor Engeland. Hem zelf minuten geven is dus onmogelijk.

Onyekuru gaf enkele weken geleden al aan dat hij zeker niet zal terugkeren naar België. De vraag is nu vooral of Onyekuru die beslissing zelf mag nemen. Afgelopen seizoen was hij bij Anderlecht goed voor 25 wedstrijden en negen doelpunten, maar Vanhaezebrouck vindt vooral zijn verdedigende discipline onvoldoende. Hij ziet dan ook veel meer in Kenny Saief.

Update 05/07 (11u00): Het Nigeriaanse Footbal Live en FC Naija melden dat Onyekuru weldegelijk terugkeert naar paars-wit. De aalvlugge spits zal volgens hen op het einde van de voorbereiding aansluiten bij Anderlecht.