OFFICIEEL: Anderlecht verwelkomt 'grote belofte van het Franse voetbal'

OFFICIEEL: Anderlecht verwelkomt 'grote belofte van het Franse voetbal'

12-06-2018 15:01
8

Anderlecht heeft zich versterkt met Thomas Didillon. De 22-jarige doelman komt over van het Franse FC Metz, zo maken de Brusselaars bekend via de officiële kanalen.

Anderlecht gelooft dat het een uitstekende zaak heeft gedaan. 'RSCA heeft Thomas Didillon binnengehaald, een zeer talentvolle Franse keeper van 22 jaar die overkomt van FC Metz. Thomas wekte al serieuze interesse op van verschillende Engelse topclubs maar werd afgeremd door een blessure. Paars-Wit is overtuigd van zijn kwaliteiten en zijn grote potentieel', schrijft de club op haar website.

Paars-wit ziet in hem dan ook een man voor de toekomst. 'Thomas geldt als een grote belofte van het Franse voetbal en behoorde regelmatig tot de nationale selectie (van de U16 tot de U21). Het imposante sluitstuk (1m93 en 84 kg) genoot zijn opleiding bij les Grenats en tekende er zijn eerste profcontract.' Didillon keept voor Metz al veertig duels in de Ligue 1, waarin hij tien keer de nul wist te houden.

Sportief directeur Luc Devroe is met Newcastle United nog in onderhandeling over een definitieve transfer van Matz Sels. Het is de bedoeling dat Didillon met Frank Boeckx gaat strijden om de positie van reservedoelman, aangezien Sels zo goed als zeker eerste doelman blijft.