De Bruyne neemt het op voor Engelse ploeggenoot: Ik begrijp er echt niets van

De Bruyne neemt het op voor Engelse ploeggenoot: "Ik begrijp er echt niets van"

10-06-2018 20:53
6

Engeland start het WK onder flink wat druk, mede dankzij een akkefietje rond een tatoeage van Raheem Sterling. De Engelse buitenspeler werd daarop stevig aangepakt in de Engelse media. Kevin De Bruyne schiet zijn collega ter hulp.

"Ik vind het ongelooflijk", verdedigt onze Rode Duivel zijn ploeggenoot van Manchester City bij Sky Sports. "Ik weet echt niet wat er aan de hand is in Engeland. Rond Raheem heerst er altijd kritiek. Hij is één van mijn vrienden, we kwamen samen toe en sinds dag één hebben we een uitstekende chemie. Hij is slechts 23 jaar oud. Ik weet niet hoeveel spelers zoveel ervaring hebben in de Premier League."

"Ik begrijp niet dat zoveel mensen kritiek geven op anderen, terwijl ze niet eens weten waarom die persoon dit of dat doet", bekijkt De Bruyne het bredere plaatje. "Mensen zijn er als de kippen bij om kritiek te geven zonder eerst wat opzoekwerk te verrichten. Natuurlijk zijn sociale media slecht in dat opzicht", neemt hij een scherp standpunt in.

Andere tijden
Stiekem had De Bruyne liever pakweg dertig jaar geleden gevoetbald. "Iedereen heeft een mening, maar het is natuurlijk wel gemakkelijk om die te geven van achter je toetsenbord. Zo is het nu eenmaal tegenwoordig. Dat maakt het niet eenvoudig voor publieke figuren, want je weet dat er heel wat op je dak komt wanneer je iets fout doet", zucht de assistenkoning van de Premier League.