Ophef in het Engelse kamp: speler onder vuur vanwege opmerkelijke tattoo

Ophef in het Engelse kamp: speler onder vuur vanwege opmerkelijke tattoo

29-05-2018 10:58
4

De afgelopen jaren kwamen er al veel opmerkelijke tatoeages van voetballlers voorbij. Engelse international Raheem Sterling spant echter de kroon door een geweer op zijn been te laten zetten. Tabloid The Sun sprak er schande van, waardoor een reactie van Sterling niet uit kon blijven.

'Raheem schiet zichzelf in de voet', zette The Sun met grote letters op de voorpagina. 'Een zieke nieuwe tatoeage', wordt zijn tattoo zeer negatief ontvangen. Ook vanuit andere hoeken is de kritiek niet mals. "Raheem moet zich schamen. Het is onacceptabel. We eisen dat hij zijn tattoo laat weglaseren of het bedekt met een andere tattoo. Als hij weigert, moet hij weg bij de nationale ploeg. Hij moet een rolmodel zijn, maar verheerlijkt wapens", zei Lucy Cope van 'Mothers Against Guns'.

Op Instagram geeft Sterling, die op 28 juni tegenover de Rode Duivels staat, toelichting bij zijn controversiële tattoo. Hij heeft een diepere betekenis voor hemzelf. 'Toen ik twee jaar oud was, werd mijn vader doodgeschoten. Ik heb mijzelf de belofte gemaakt dat ik nooit in mijn leven een wapen zal aanraken. Ik schiet met mijn rechtervoet, dus het heeft een diepere betekenis. De tatoeage is nog niet af', verdedigt hij zich.

 

When you’re training and realised you ain’t post on the gram in couple days.📸

Een bericht gedeeld door Raheem Sterling x (@sterling7) op