Nederlandse kranten bewieroken Vormer: 'Met hem werd Oranje de baas'

01-06-2018 10:10
11

Ruud Vormer maakte donderdagavond tegen Slowakije (1-1) zijn debuut in het Nederlands elftal. De captain van Club Brugge mocht zich in de tweede helft tonen en had slechts 45 minuten nodig om fans en media te overtuigen.

Nederland zocht na een zeer zwakke eerste helft terecht met een achterstand de kleedkamers op. Na rust kantelde de wedstrijd. 'In die tweede helft ging de bal eindelijk sneller naar voren. Ineens dekten overal op het veld spelers wél op tegenstanders door. En duels werden niet meer halfbakken gespeeld en verloren', schrijft het Algemeen Dagblad.

Het AD zag een belangrijke rol voor Vormer weggelegd in de ommekeer. 'Het gebeurde allemaal mede onder impuls van Ruud Vormer, de captain van Club Brugge die debuteerde in Oranje met een sterke invalbeurt. Naast hem zagen ook de andere middenvelders Davy Pröpper en Kevin Strootman er na de pauze beter uit.'

Bijzondere avond

De Telegraaf constateerde eveneens dat het inbrengen van Vormer een positieve invloed had op het spel van onze noorderburen. 'Na het goed neerzetten van zijn verdediging door Koeman (met name De Ligt moest Janmaat elke keer terechtwijzen) en het inbrengen van debutant Ruud Vormer na rust voor Van de Beek werd Oranje de baas over Slowakije.'

Volgens de krant vergat Vormer echter de kers op de taart te zetten. 'De beloning voor de in de nieuwe outfits spelende Nederlanders kwam na 60 minuten. Promes scoorde voor zijn herkansing wel een voldoende en schoot de 1-1 binnen. Vormer had de voor hem toch al bijzondere avond onvergetelijk moeten maken, maar zag zijn inzet vlak voor de doellijn gekeerd.'

Gedreven

Tot slot zag De Volkskrant, net als bondscoach Ronald Koeman, dat Vormer de nodige energie toevoegde aan Oranje. 'Na rust, met onder andere de 30-jarige gedreven debutant Ruud Vormer voor Van de Beek, was het spel van Nederland beter, en werd Slowakije in elk geval naar achteren gedrongen. Meer dan 1-1 zat er niet in.'