Koeman: Ik heb Vormer niet geselecteerd met het idee: hij is niet goed genoeg

Koeman: "Ik heb Vormer niet geselecteerd met het idee: hij is niet goed genoeg"

31-05-2018 23:55

Ruud Vormer heeft in de oefeninterland tegen Slowakije (1-1) zijn visitekaartje afgegeven aan Ronald Koeman. De Oranje-bondscoach maakt de debutant een compliment.

"Vormer was belangrijk, absoluut", zegt Koeman tegen de NOS. De middenvelder van Club Brugge viel na 45 minuten in, waarna Oranje beter begon te spelen. "Ruud was de aanjager, agressief en vast aan de bal. Het werd allemaal beter. We weten dat hij geweldig is aan de bal en overzicht heeft, maar hij heeft ook agressie in zijn spel."

Met zijn goede invalbeurt lijkt Vormer zich te verzekeren van meer interlands. Koeman: "Ik heb hem niet geselecteerd met het idee: hij is niet goed genoeg, ik geef hem één keer de kans en roep hem daarna niet meer op. Als je deze wedstrijden een rol hebt en laat zien dat je heel bruikbaar bent, dan blijf je erbij."

Ook bij FOX Sports sprak Koeman lovende woorden over Vormer. "Ruud startte enorm agressief, was sterk aan de bal en maakte op de goede momenten overtredingen. Het was absoluut een goede invalbeurt."