Ik zou Hazard nooit die verantwoordelijkheid geven, hij zit zo niet in elkaar

"Ik zou Hazard nooit die verantwoordelijkheid geven, hij zit zo niet in elkaar"

28-05-2018 22:20
4

Eden Hazard is tegenwoordig de kapitein van de Rode Duivels. De winger van Chelsea werd door Roberto Martinez aangeduid als opvolger van Vincent Kompany. Een keuze die Johan Boskamp niet zou maken. 

Dat vertelde de Nederlandse analist tijdens het Eén-programma Wereldkampioenen. "Ik vond het een vreemde keuze. Net zoals iedereen, denk ik. Vincent (Kompany, red.) was geblesseerd. Iedereen dacht dat de band naar Vertonghen zou gaan. Ik denk niet dat je als speler bepalend moet zijn om de kapiteinsband te dragen", aldus Boskamp.

"Of Kevin De Bruyne een potentiële aanvoerder is? Ik denk dat voor hem hetzelfde geldt als voor Eden. Kevin is helemaal anders, maar hij is ook niet bezig met het aanvoerderschap. Als kapitein ben je vaak met nevenactiviteiten bezig. Je moet de ploeg meetrekken etc. Kijk, als Kompany aanvoerder is, straalt hij dat ook uit. Ik zou Eden nooit die verantwoordelijkheid geven. Hij zit zo niet in elkaar."

De Nederlander vindt verder dat Hazard zijn persoonlijkheid en speelstijl zeker niet moet aanpassen. "Die kindsheid zal bij hem nooit verdwijnen. Hij zal altijd plezier maken op het veld. Als coach zou ik nooit tegen hem zeggen dat hij de bal moet afgeven. Dan ben je als trainer niet goed in je hoofd. Hij moet gewoon de bal hebben en acties maken", besloot Boskamp.