Lukaku laat CL-ticket door vingers glippen, Inter plaatst zich na gekke comeback

Lukaku laat CL-ticket door vingers glippen, Inter plaatst zich na gekke comeback

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 22:56zo 20-05-2018 om 22:56

Internazionale heeft zich op de laatste speeldag ten koste van SS Lazio verzekerd van een Champions League-ticket. De Milanezen stonden tien minuten voor tijd nog met 2-1 achter, maar bogen de achterstand in rampo om in een 2-3 voorsprong.

Lazio kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een eigen goal van Ivan Perisic. De achterstand werd in de 29e minuut ongedaan gemaakt door Danilo D'Ambrosio, maar een paar minuten voor de rust kwam Lazio tóch weer op voorsprong door Felipe Anderson: 2-1.

Lang bleef het 2-1, waardoor Lazio zich zou plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de 78e minuut eiste De Vrij de hoofdrol op door op nonchalante wijze Mauro Icardi neer te halen in het strafschopgebied. Icardi zelf schoot de strafschop binnen en zorgde daarmee voor de 2-2. Inter had nog maar één doelpunt nodig om zich te plaatsen voor de Champions League. Dat doelpunt viel twee minuten na de goal van Icardi en werd gemaakt door Matías Vecino.

Jordan Lukaku, die een kwartier voor tijd inviel, kon samen met Lazio kon niets meer aan die achterstand doen. Inter mag zich na een afwezigheid van zes jaar weer melden in het miljardenbal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws