Bondscoach Koeman looft Vormer: ''Hij heeft een ontzettend hoog rendement''

Bondscoach Koeman looft Vormer: ''Hij heeft een ontzettend hoog rendement''

Gepubliceerd: zondag 20 mei 2018 om 16:43zo 20-05-2018 om 16:43

Ruud Vormer kan zijn topseizoen bekronen met een debuut voor het Nederlandse elftal. Bondscoach Ronald Koeman heeft de captain van Club Brugge voor het eerst bij de nationale selectie gehaald. Koeman is erg benieuwd naar Vormer.

''Ik ken Ruud vanuit mijn periode bij Feyenoord en ben hem altijd blijven volgen, dat doe je als trainer vaak als je spelers onder je hoede hebt gehad. Hij heeft een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt bij zijn club, ik heb hem ook live aan het werk gezien. Dit is hét moment om hem op te roepen en het past in mijn plaatje dat ik meerdere spelers wil zien'', tekende Voetbal International op tijdens een persconferentie van de bondscoach.

Vormer was tijdens hun eerste samenwerking slechts reserve onder Koeman, maar de keuzeheer constateert met veel plezier dat Vormer bij Club Brugge een grote stap voorwaarts heeft gezet. ''Vormer was destijds bij Feyenoord meer controleur dan dat hij nu is, hij heeft meer een vrije rol op het middenveld. Hij wordt nu echt op zijn kwaliteiten gebruikt bij Club Brugge en heeft een ontzettend hoog rendement'', klinkt het lovend.

Koeman denkt tot slot dat het verleden ook geen rol speelt. ''Ik heb aangetoond dat het verleden niet telt, want hij speelde bij Feyenoord onder mij niet. Dat is het leuke aan de voetballerij, want je komt elkaar vaak toch weer tegen. Die samenwerking tussen ons was toen al goed en dat blijkt ook wel uit zijn reactie.''


Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws