Volgende hoofdstuk in droomseizoen Salah: prestigieuze prijs in de wacht gesleept

Volgende hoofdstuk in droomseizoen Salah: prestigieuze prijs in de wacht gesleept

01-05-2018 11:14

Mohamed Salah heeft opnieuw een officiële erkenning gekregen voor zijn droomseizoen in dienst van Liverpool. De Egyptische Premier League-topscorer is door de Football Writers Association,  verkozen tot speler van het jaar in Engeland.

De aanvaller streed met Manchester City-vedette Kevin de Bruyne om de eretitel, maar kreeg uiteindelijk net iets meer stemmen van de Britse sportpers. Salah werd onlangs al door zijn collega-profvoetballers verkozen tot de beste speler in de Premier League: De Bruyne eindigde ook in de PFA-Speler van het jaar-verkiezing als tweede achter de Egyptenaar. In december werd Salah door de BBC uitgeroepen tot beste Afrikaanse speler van het jaar.

De razendsnelle aanvaller verhuisde afgelopen zomer voor 42 miljoen euro van AS Roma naar Liverpool, maar is die investering dubbel en dwars waard gebleken. De 25-jarige aanvaller tekende dit seizoen voor liefst 31 Premier League-doelpunten en schoot elk keer raak in de Champions League, waardoor Liverpool op de rand van de finale staat.

Lees ook: 'Salah boos op eigen gezicht en dreigt WK te boycotten'