Zulte Waregem zwoegt een uur lang, maar draait match in één minuut om

Zulte Waregem zwoegt een uur lang, maar draait match in één minuut om

28-04-2018 19:47

Zulte Waregem heeft een nieuwe stap gezet richting de groepwinst in Poule A van Play-Off 2. Hoewel Essevee het vizier niet helemaal scherp had staan op het veld van Royal Excel Moeskroen, nam het toch de drie punten mee naar huis: 1-2.

De bezoekers namen vanaf het eerste fluitsignaal het commando in handen. Dat leidde tot de nodige kansen, maar Olivier Werner stond in de weg of er werd onzorgvuldig met de mogelijkheid omgesprongen. Extra kouche was dan ook de douche die Zulte in minuut 29 kreeg. Vanuit het niets en totaal tegen de verhouding in kwam Moeskroen op 1-0 dankzij een kopbal van Selim Ammalah. Zulte probeerde tevergeefs de achterstand nog voor de pauze weg te poetsen.

Ook na de rust wilde de bal er maar niet in voor het elftal van Francky Dury. Zelfs doelpuntenmachine Hamdi Harbaoui kon het verschil nog niet maken in het eerste uur. Zo zag de man van achttien goals een kopstoot op het dak van Werner's doel belanden. 

Even later kon de ongeslagen koploper dan toch juichen. In minuut 65 had Harbaoui dan toch zijn negentiende treffer te pakken. Nill De Pauw schenkte de Tunesische spits een niet te missen kans: 1-1. Moeskroen was de kluts kwijt, want binnen de minuut was het weer raak. Peter Olayinka vond met zijn hoofd de benedenhoek op aangeven van Brian Hamalainen. Moeskroen kwam in de slotfase nog akelig dichtbij de 2-2, maar trof de lat met zijn verwoestende schot. Zulte pakte zo terecht de drie punten mee.

De West-Vlamingen staat met een knappe 16 op 18 fier aan de leiding. Moeskroen blijft met 7 punten vierde staan en speelt de resterende vier matchen enkel nog om de ereplaatsen.