OFFICIEEL: Coucke doet eerste zomertransfer en haalt middenvelder van Kortrijk

OFFICIEEL: Coucke doet eerste zomertransfer en haalt middenvelder van Kortrijk

14-04-2018 12:58
4

Marc Coucke heeft zijn eerst zomertransfer afgerond. De Oekraïener Yevhen Makarenko komt over van KV Kortrijk en speelt volgend seizoen in het Constant Vanden Stockstadion

Makarenko had nog een contract voor één seizoen bij Kortrijk met een optie voor een extra jaar. Die optie werd ondertussen gelicht, maar de Oekraïner had zelf ook een optie om Kortrijk voor een afgesproken te verlaten. Die transfersom wordt nu betaald door Anderlecht en Marc Coucke.

De 26-jarige Makarenko werd door Kortrijk weggehaald in zijn thuisland bij Dinamo Kiev. Toen speelde hij nog als linksachter, een positie die hij ook bekleedde onder Yannis Anastasiou. Toen Glen De Boeck overnam, werd Makarenko met succes omgevormd tot verdedigende middenvelder.

Zijn uitstekende prestaties leveren hem nu een transfer naar Anderlecht op. "Ondanks de concrete belangstelling van twee clubs uit de top vijf van de Bundesliga slaagde  Anderlecht erin om Yevhenii Makarenko, de verdedigende middenvelder van KV Kortrijk, aan zich te binden voor de volgende vier seizoenen", staat te lezen op de website van de Brusselaars.