Buffon furieus: Dan heb je geen hart, maar een prullenbak in je lichaam

Buffon furieus: "Dan heb je geen hart, maar een prullenbak in je lichaam"

11-04-2018 23:48
38

Gianluigi Buffon eindigde woensdagavond zijn laatste Champions League-optreden met een rode kaart in de 93ste minuut tegen Real Madrid. Hij protesteerde volgens scheidsrechter Michael Oliver te fel, maar daar is de Italiaan het op z'n zachtst gezegd niet mee eens.

"Het was een tiende van een penalty", foetert Buffon tegenover Mediaset. "Ik weet wat de scheidsrechter heeft gezien. Het was zeker een dubieus moment, maar een dubieus moment in de 93ste minuut, terwijl we een duidelijke penalty zijn ontnomen in de eerste wedstrijd, kun je niet belonen met een penalty. Real verdient het om verder te gaan, maar we verdienden een eerlijke behandeling van de scheids."

Buffon baalt als een stekker. "Het team heeft alles gegeven, maar een mens kan niet op deze manier een droom verwoesten na zo'n ongelooflijke comeback. Dan heb je geen hart, maar een prullenbak in je lichaam", wijst de routinier (40) naar Oliver. "Bovendien: als je niet het karakter hebt om een wedstrijd als deze te fluiten, kun je beter met je vrouw en kinderen op de tribune gaan zitten met een Sprite en zakje chips."