Preud'homme naar Standard? Nog vier beren op de weg

Preud'homme naar Standard? Nog vier beren op de weg

Gepubliceerd: maandag 19 maart 2018 om 09:20ma 19-03-2018 om 09:20

Maandagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Standard aan Michel Preud'homme denkt. De Rouches willen hun voormalige trainer opnieuw in huis halen, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht.

Standard heeft wel een groot voordeel. Preud'homme houdt van de club. Als speler en trainer was de voormalig doelman er succesvol. Toch moet Standard nog wat bakens verzetten om Preud'homme weer in huis te halen.

Ten eerste moet de club Preud'homme overtuigen om zijn sabbatperiode op te geven. KV Mechelen slaagde daar bijvoorbeeld eerder niet in.

Ten tweede lijkt Preud'homme nog altijd een kandidaat om Roberto Martinez na het WK op te volgen. Indien Preud'homme nu op de aanbieding van Standard ingaat, lijken de Rode Duivels geen optie meer.

Ten derde is nog het financiële aspect. Preud'homme ligt nog altijd onder contract bij Club Brugge. Aan het eind van vorig seizoen nam hij afscheid van het Jan Breydelstadion, maar zijn contract liep toen wel nog twee maanden door. Wil Standard Preud'homme echt hebben, dan moet het 500,000 euro aan Blauw-Zwart betalen. Bordeaux bedankte eerder voor dat bedrag.

Ten vierde is er nog Ricardo Sa Pinto. Volgens La Capitale wordt de optie in het contract van de trainer automatisch gelicht door de bekerwinst. Standard moet dus ook betalen als het van de Portugees af wil. 

Poll

Zit Preud'homme volgend seizoen bij Standard?

(555 stemmen)

Plaats een reactie

Lord Wenger +16271
maandag 19 maart 2018 om 09:30
Valt toch weinig eer in te halen. De kans is groot dat hij het minder goed doet dan Sa Pinto. Je kan veel over die man zeggen. Maar wat ze vooral gaan onthouden is dat hij met Standard de beker heeft gewonnen en vooral dat ze nog eens PO1 hebben gehaald onder zijn bewind.

Naar mijn gevoel zit die spelersgroep ook niet te wachten op een nieuwe coach.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +17539
maandag 19 maart 2018 om 09:43
Het paard versus de drie beren: wie zal het halen?
Vind ik leuk
Toca +44344
maandag 19 maart 2018 om 09:56
Zou heel mooi zijn. Dat zit die zuurpruim al niet bij de rode duivels;-)
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 10:52
Ik denk dat de kans heel klein is. Preud'homme wilt de rode duivels trainen. En van mij mag hij. Veel slechter als Wilmots en Martinez zak hij het niet doen. We hebben een trainer nodig die ervoor zorgt dat de rode duivels toch een beetje sneller spelen. Dan pas kan België zijn voet zetten naast de grote landen. Het gaat vaak TE TRAAG.
Vind ik leuk
maandag 19 maart 2018 om 11:21
Allee de huidige o gnomo de jardim vazio wordt vervangen door een andere clown!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws