'Walen pakken uit met bijzonder nieuws: 'Preud'homme op weg naar Standard'

'Walen pakken uit met bijzonder nieuws: 'Preud'homme op weg naar Standard'

19-03-2018 08:30
5

Ricardo Sa Pinto won afgelopen weekend de Beker van België. Toch meent men in Wallonië dat de trainer van Standard volgend seizoen niet voor de groep van de Rouches staat. Le Soir meent dat de Portugees in Luik gaat opgevolgd worden door Michel Preud'homme. 

Sa Pinto moest bij Standard Play-Off 1 halen. Dat lukte. Ondertussen won hij ook de Beker van België en is Standard zeker van een Europees ticket. Toch werd de optie in zijn contract nog niet gelicht. Volgens onze Waalse collega's heeft dat alles te maken met Preud'homme.

'De laatste weken werd Preud'homme almaar vaker in Luik gespot. Zaterdag woonde hij met zijn familie ook de bekerfinale bij', klinkt het bij Le Soir. Mogelijk zien ze in Luik de voormalig trainer van onder meer Gent en Club Brugge als een soort manager naar Engels model.

Preud'homme werkte in het verleden al als trainer van Standard. Destijds maakte hij de club na 25 jaar weer kampioen. Momenteel is Preud'homme bezig aan een sabbatjaar. Hij bedankte voor een aanbieding van KV Mechelen en kwam niet tot een akkoord met Bordeaux.