Ronaldo wéér de grote man: Real ontsnapt dankzij twee goals van Portugees

10-03-2018 15:12

Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid aan een nipte zege geholpen bij Eibar. De aanvaller maakte in de slotfase het verschil met een rake kopbal: 1-2.

Real schakelde dinsdag nog Paris Saint-Germain uit in de Champions League, maar de ploeg van coach Zinedine Zidane nam dat goede gevoel niet mee naar Baskenland. De thuisploeg was in de openingsfase iets sterker, maar de ban werd gebroken door Ronaldo. De Portugees rondde overtuigend af, maar vooral de pass van Luka Modric mocht er zijn. Ronaldo heeft nu in zijn laatste zeven wedstrijden minimaal één keer gescoord.

Vijf minuten na rust kwam het antwoord van Eibar. Ivan Ramis zorgde uit een corner voor de gelijkmaker. De verdediger van Eibar stond helemaal vrij om de verdiende gelijkmaker binnen te koppen: 1-1. De Koninklijke ontsnapte uiteindelijk dankzij Ronaldo, die enkele minuten voor tijd zijn tweede maakte uit een voorzet van Dani Carvajal.

Door de winstpartij komt Real op 57 punten uit 28 duels, vier minder dan stadgenoot Atlético en vier punten meer dan nummer vier Valencia. Die ploegen komen echter nog in actie dit weekeinde.