'Rivaliteit geeft Brugge een streepje voor op Luik'

'Rivaliteit geeft Brugge een streepje voor op Luik'

06-03-2018 06:58
11

Bij de KBVB liet men nog niet weten in welk stadion België - Nederland op 16 oktober wordt gespeeld, maar bij Het Nieuwsblad denkt men het antwoord te weten. Het Jan Breydelstadion zal opnieuw dienst gaan doen als thuishaven van de Rode Duivels.

De reden is drieledig. in mei loopt het contract van de Bond met de stad Brussel af. In oktokber beginnen dan weer het Neo-project aan de Heizel. Dan wil men daar grote evenementen vermijden. Daarom moet er uitgeweken worden naar een ander stadion. Alleen in Brugge en Luik zijn de stadions groot genoeg, maar omdat in Vlaanderen de rivaliteit het meeste leeft, is de kans het grootst dat de Rode Duivels weer in Brugge komen spelen. 

Vorig jaar speelden de Rode Duivels ook al een keer in het Jan Breydelstadion. De interland tegen Japan verliep evenwel niet vlekkeloos. Bij Japan werd onder meer Yuya Kubo (KAA Gent) uitgefloten. Ook Belgen zoals Steven Defour (ex-Anderlecht en ex-Standard) werd door een klein deel van het (Brugse) publiek op de korrel genomen.

Lees ook: OFFICIEEL: Er komt een nieuwe Derby der Lage Landen