Is Coucke begonnen aan wraakactie? Hij dacht: die trek ik een kloot af

  Is Coucke begonnen aan wraakactie? "Hij dacht: die trek ik een kloot af"

  Gepubliceerd: zondag 25 februari 2018 om 07:15zo 25-02-2018 om 07:15

  Marc Coucke heeft zaterdag afscheid genomen van KV Oostende, dat thuis met 2-0 won van STVV. Nu is hij de nieuwe eigenaar van Anderlecht. Lang op voorhand had hij dat niet gepland. Anderlecht zou volgens ingewijden vooral een impulsaankoop zijn.

  Hans Vandeweghe schrijft in De Morgen dat het om een wraakactie zou kunnen gaan. "Een medestander van Coucke die hem goed kan inschatten, denkt dat het dossier-Anderlecht een impulsaankoop was, een vereffening van oude Knokse rekeningen. 'Hij hoorde wie in poleposition stond en hij dacht: die trek ik een kloot af.' ‘Die’ slaat op Paul Gheysens, topman van Ghelamco en kandidaat-bouwer van grote complexen en stadions." 

  Gheysens en Coucke zijn namelijk geen goeie vrienden. "Tussen Gheysens en het duo Coucke-Versluys, zakenpartners in de Versluys Bouwgroep, botert het niet meer sinds Gheysens het exclusieve One Carlton-project van Versluys in Knokke heeft geboycot. Gheysens kocht in alle stilte twee van de af te breken appartementen aan het Albertplein en ging daarna dwarsliggen."

  "Gheysens had eerder al Joris Ide (vennoot van Coucke in de overname van Anderlecht) tegen zich in het harnas gejaagd in de strijd om een boerenhof in de Knokse polders. Gheysens sloot de gronden van Joris Ide volledig in door alles daaromheen aan te kopen."

  Problemen?
  Impulsaankoop of niet, Coucke zou een uitstekende voorzitter kunnen zijn voor Anderlecht. Het zijn erg discutabele beweegredenen om een club over te nemen, maar een Coucke-kenner denkt dat dit ook een voordeel kan zijn. 'Coucke is een ontsnappingskoning.  Een nijdige Coucke is op z’n best. Gheysens was hij te vlug af zoals eerder Bart Verhaeghe hem te vlug af was bij Club Brugge. Die twee zijn nog niet klaar met de revanchard Coucke.'"

  Poll

  Past Coucke bij Anderlecht?

  (1179 stemmen)

  Plaats een reactie

  Diego A M +3791
  zondag 25 februari 2018 om 08:55
  Weet er nog iemand een verhaal over de overname van Anderlecht. Verhalen worden steeds lachwekkender
  Vind ik leuk
  Dirk H +3114
  zondag 25 februari 2018 om 08:57
  De journalisten hebben gisterenavond weer in hun grote sprookjesboek gelezen
  Vind ik leuk
  Zetterberg +10521
  zondag 25 februari 2018 om 09:30
  Ik heb gehoord dat ze met een zakenmannen samen aan de toog zaten pietjesbak te spelen. Redelijk aangeschoten en maar lachen: ‘Wie het volgend rondje verliest, moet Anderlecht kopen’
  Vind ik leuk
  dakcota +4468
  zondag 25 februari 2018 om 10:56
  gelukkig dat coucke toen verloor....
  Vind ik leuk
  Riddlin +2415
  zondag 25 februari 2018 om 09:55
  Haha, rich man problems
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws