Club Brugge voor derde keer 'kampioen', maar Anderlecht blijft leider

Club Brugge voor derde keer 'kampioen', maar Anderlecht blijft leider

19-02-2018 10:35
2

Het gaat de laatste weken niet zo goed met Club Brugge. De troepen van Ivan Leko hebben het winnen verleerd na een 7 op 18. Het kan een schrale troost zijn, maar Blauw-Zwart is wel al helemaal zeker van Europees voetbal.

Club Brugge is ondanks de slechte resultaten nu zeker van het 'kampioenschap' in de reguliere competitie. Achtervolgers Sporting Charleroi en Anderlecht kunnen hen niet meer bijhalen. Daar hangt een extraatje aan vast: sinds vorig seizoen in de winnaar van de reguliere competitie zeker van Europees voetbal.

Het gaat dan wel om een ticket voor de voorrondes van de Europa League, niet bepaald waar Club op hoopt. Een landstitel geeft net als in de vorige seizoenen recht op een rechtstreeks ticket voor de Champions League. 

Het is inmiddels de derde keer dat Club het reguliere seizoen als leider gaat afsluiten. In 2015/2016 kon het dat verzilveren met een titel, maar in 2014/2015 werden ze nog voorbijgestoken door AA Gent. Anderlecht heeft de reguliere competitie inmiddels al vijf keer gewonnen, waarbij het drie keer ook de titel pakte. Standard won één keer, maar werd toen geen kampioen.