AA Gent lijdt verrassend puntenverlies in eigen Ghelamco Arena

18-02-2018 16:12
4

AA Gent is er niet in geslaagd om zijn reeks van thuiszeges voort te zetten. Tegen KV Mechelen verslikte het zich in de eerste helft, maar haalde het wel nog een puntje.

In de eerste helft zagen we een onherkenbaar AA Gent. Al na twee minuten kon Rits de flank afgaan en Tainmont bedienen. Die aarzelde niet en versloeg meteen Kalinic. Een rampstart, maar na twintig minuten werd het nog erger. Kalinic kon de poging van Cobbaut redden, maar in de rebound scoorde Rits toch. Mera liet de 0-3 daarna nog liggen. 0-2 was de verbazende ruststand.

Na de pauze toonde Gent een heel ander gezicht. Machado werd vervangen door Chakvetadze, en dat bleek een gouden zet. Hij zorgde meteen voor meer animo, maar het was Janga die met de kop voor de aansluitingstreffer zorgde. Gent zocht de gelijkmaker en vond die ook: na goed voorbereidend werk van Kubo kon ook Yaremchuk zijn goal meepikken. Verder kwam Gent echter niet meer. Yaremchuk scoorde in blessuretijd zijn tweede, maar stond buitenspel.

AA Gent houdt zo zestien punten achterstand op rivaal Club Brugge en mist ook de kans om naast Anderlecht te komen. KV Mechelen loopt weer een puntje weg van Eupen, dat zaterdag verloor van Zulte Waregem.