Zulte Waregem houdt de drie punten thuis na spektakelmatch

17-02-2018 21:52
2

Zulte Waregem en Eupen hebben voor een echt spektakelstuk gezorgd. Eupen leek zijn schaapjes op het droge te hebben na een 0-2 voorsprong, maar kwam bedrogen uit.

Al na een kwartier zorgde Mamadou Kone voor een grote verrassing aan de Gaverbeek. Hij kapte makkelijk Derijck en Bjordal uit en schoof hem ook nog prachtig binnen. Essevee probeerde te reageren, maar het was Eupen dat nog kansen kreeg via Schouterden en opnieuw Kone. Het was evenwel Bjordal die Eupen een handje hielp met een eigen doelpunt.

Eupen leek met 0-2 te gaan rusten, maar niets was minder waar. In amper een paar minuten draaide Essevee de situatie nog om. Het was tot twee keer toe Harbaoui die de netten trof. Eupen zag zijn riante voorsprong zo razendsnel in rook opgaan.

Zulte wilde in de tweede helft doorgaan op het elan, maar kwam niet tot grote kansen. Het kon echter rekenen op de traptechniek van Hamalainen. Die trapte op het uur een vrijschop enig mooi binnen. Eupen zag in de slotfase nog een bal van de lijn gekeerd en slikte zo een vermijdbare nederlaag.