Mulder hekelt beslissing van Anderlecht: Heb zelden zoiets doms gezien

Mulder hekelt beslissing van Anderlecht: "Heb zelden zoiets doms gezien"

12-02-2018 09:21
5

Wie kan het zwalpende schip van Anderlecht nog in een veilige haven brengen? Volgens Jan Mulder gaat dat dit seizoen niet meer lukken, ook al omdat de verkeerde diagnose wordt gesteld.

Mulder is het niet eens met de analyse van Hein Vanhaezebrouck. "Vanhaezebrouck analyseerde Oostende-Anderlecht zo: ' Mijn spelersgroep is op dit moment een dode bende. We hebben aanstekers nodig.' Waarvoor, Hein? En als je gelijk hebt: waar zijn goeie aanstekers zo gauw te vinden? De tijd vliegt en de situatie wordt met de dag nijpender", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"'We kunnen nog diep vallen', waarschuwde de trainer van Anderlecht. Zeker. Op deze manier door knoeiend, dreigt paars-wit voor de eerste keer in vijftig jaar Europees voetbal te missen. Wat te doen? 'Er verandert niets als ik vertrek', zei de coach toen letterlijk op de persconferentie aan de inktzwarte kust bij Oostende. Niemand die aan het vertrek van Hein Vanhaezebrouck dacht, geen sterveling. Nu denk ik eraan.

Vanhaezebrouck plant mogelijk zelf zijn ontsnapping. "Zou een voortijdig vertrek echt door Hein’s hoofd spelen? Hij is moedeloos, meer niet. Ik word dat bij het kijken naar twee paars-witte spitsen ook, moedeloos. Teodorczyck en Ganvoula bezitten de kwaliteit voor 1B, niet voor een topclub in de Pro Jupiler League."

Zelden zoiets doms gezien
In de winterstop is Anderlecht zowaar nog verder verzwakt. "Anderlecht heeft geen aanstekers nodig, maar voetballers. Aanstekers, aanjagers en rotsen in de branding kunnen geen onversneden klasse vervangen, de roep om een 'leider' die het elftal 'op sleeptouw neemt' is zinloos. Het ontbreekt RSC Anderlecht aan voeten met techniek. De verkoop van Sofiane Hanni halverwege dit onzalige seizoen? Zelden zoiets doms gezien."