Onyekuru schrijft naam bij op knappe erelijst: Talent van het Jaar 2017

Onyekuru schrijft naam bij op knappe erelijst: Talent van het Jaar 2017

07-02-2018 21:23

Ook de jeugd moet in de kijker gezet worden op het Gala van de Gouden Schoen. Daarom valt er sinds 2013 ook een trofee voor grootste talent van het jaar te winnen. Henry Onyekuru mag die mee naar huis nemen voor zijn sterke 2017.

Onyekuru was zelf niet aanwezig op het Gala, maar Leander Dendoncker nam de honneurs waar. De Nigeriaan is momenteel geblesseerd. De voorbije twaalf maanden maakte de dribbelkont indruk, eerst bij KAS Eupen, nadien bij RSC Anderlecht. Tussendoor verdiende hij zijn transfer naar Everton FC, dat hem uitleent aan paars-wit. Hij troefde Landry Dimata en Hassane Bandé af.

Op de erelijst volgt Onyekuru niet de minste namen op. De allereerste editie ging naar Thorgan Hazard, waarna Youri Tielemans twee stuks voor zijn rekening nam. Vorig seizoen ging Leon Bailey, het goudhaantje van KRC Genk, met de trofee aan de haal. Dat de prijs een sprong naar het buitenland impliceert, lijkt een zekerheid. Hazard groeide bij Borussia Mönchengladbach uit tot een sensatie in de Bundesliga, Tielemans werkt aan de weg bij AS Monaco en Bailey ontpopte zich de voorbije maanden tot dé topper van Bayer Leverkusen.