Belgische club speelt op de verrassing: 'Hebben akkoord met Hoefkens'

Belgische club speelt op de verrassing: 'Hebben akkoord met Hoefkens'

31-01-2018 10:15
4

In West-Vlaanderen is RFC Knokke een rijzende ster. De club is nog in de running voor de titel in Eerste Amateurklasse en wil op alle vlakken uitbreiden. Dat geldt zeker ook voor de jeugdopleiding.

Op dat vlak heeft Knokke nog veel stappen te zetten, maar misschien kan Carl Hoefkens wel helpen. De ex-speler van Club Brugge en 22-voudig Rode Duivel gaat de kustploeg helpen, vooral dan op het vlak van scouting. Vanuit de eigen jeugdopleiding stromen er namelijk te weinig namen door naar de A-kern.

"We zijn heel snel gestegen, waardoor de jeugdopleiding niet kon volgen", zo legt de schatrijke voorzitter Vincent Van Honsebrouck uit in Sport/Voetbalmagazine. "Onlangs bereikten we een akkoord met Carl Hoefkens, die talentscout wordt en in het vernieuwde stadion onze G-ploeg zal begeleiden. De betere jeugd moet in Knokke blijven en een goede opleiding krijgen", kondigt hij aan.

Hoefkens, inmiddels 39 jaar oud, stopte twee jaar geleden met voetballen. Zijn laatste club was Manchester 62, een ploeg uit Gibraltar.