Club en Anderlecht moeten niet meer hopen: We laten hem niet gaan

Club en Anderlecht moeten niet meer hopen: "We laten hem niet gaan"

22-01-2018 07:32
12

Ryota Morioka was afgelopen weekend weer één van de grote uitblinkers bij Waasland-Beveren. De Japanner lijkt klaar voor een stap hogerop. Interesse genoeg, maar Waasland-Beveren is niet van plan om hem te laten gaan.

Heel wat ploegen, waaronder Anderlecht en Club Brugge, werden gelinkt aan Morioka. Een transfer lijkt er deze winter echter niet aan te gaan komen. "Wij willen allemaal dat hij blijft, en zijn er zeker van dat hij er zo ook over denkt", vertelt Waasland-Beverenvoorzitter Dirk Huyck in Het Laatste Nieuws.

"Ik maak me geen zorgen. Ryo heeft één doel: het WK. En wil hij er deze zomer bij zijn in Rusland, blijft hij best bij ons. Als hij nu van club verandert en hij gaat ergens op de bank zitten, is het voorbij. Bovendien krijgt hij er bij ons een nieuwe '8' bij (nieuwkomer Rachid Aït-Atmane). Samen met Angban zullen zij een driehoek op het middenveld vormen zoals we er nog nooit een gehad hebben", klinkt het.

Als er toch een topclub hem nog hoopt aan te trekken, zal het flink wat geld op tafel moeten leggen. Al willen de Waaslanders hem absoluut niet laten gaan. "Zoals hij nu speelt, is hij meer dan een paar miljoen waard. Maar de geïnteresseerde clubs kunnen zich de moeite besparen. We laten hem niet gaan", besluit hij.