Charleroi wint Waals onderonsje vlot en zet Anderlecht onder druk

Charleroi wint Waals onderonsje vlot en zet Anderlecht onder druk

Gepubliceerd: vrijdag 19 januari 2018 om 22:19vr 19-01-2018 om 22:19

Vrijdagavond stond een Waals onderonsje tussen Charleroi en Moeskroen op het programma. De thuisploeg haalde het met 2-0 en pakte zo de drie punten.

In een nerveus wedstrijdbegin was Charleroi de bedrijvigste ploeg. Toch was het Moeskroen dat voor de eerste dreiging zorgde. Penneteau ging goed plat op een schot van Mohamed. Charleroi was voetballend de betere ploeg en dat leverde ook gevaar op. Benavente en N’Ganga misten. In de achttiende minuut was het dan prijs voor Charleroi. N’Ganga wou een voorzet van Ilaimaharitra binnenduwen, maar Huyghebaert was hem voor. Owngoal en 1-0.

Moeskroen kwam met aanvallende intenties de kleedkamer uit, al leverde dat niet meteen doelkansen op. Integendeel, in de 51e minuut was het Charleroi dat de score verdubbelde. Rezaei week uit naar de buitenkant en zette goed voor doel. Fall plaatste de bal tussen de benen van Logan Bailly. Het tweede doelpunt sneed de adem bij de bezoekers helemaal af en de thuisploeg kon de wedstrijd rustig uitspelen. Charleroi blijft zo tweede op acht punten van leider Club Brugge, dat zondag naar Antwerp moet.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws