OFFICIEEL: Club Brugge bezorgt Gabulov een fikse concurrent

OFFICIEEL: Club Brugge bezorgt Gabulov een fikse concurrent

19-01-2018 14:02
8

Club Brugge heeft zich officieel weten te versterken met Kenneth Vermeer. De 32-jarige doelman wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Nederlandse Feyenoord. De Bruggeling wisten ook een optie tot koop in de overeenkomst op te nemen.

Blauw-Zwart was de afgelopen week op zoek naar een ervaren doelman die de concurrentie aan kon gaan met Vladimir Gabulov, die ook pas deze winter werd opgepikt. Denys Bokyo, reserverdoelman van Besiktas was in eerste instantie de topkandidaat, maar na het afketsen van de onderhandelingen werd de interesse naar Vermeer verlegd.

De vijfvoudig international van het Nederlandse elftal wilde niet langer tweede viool spelen bij Feyenoord. Vermeer kreeg tijdens de stage van coach Giovanni van Bronckhorst te horen dat Brad Jones ook na de winterstop de voorkeur zou krijgen. Vermeer was zeer ontgoocheld en vroeg om een spoedig vertrek. Feyenoord besloot na het onderlinge gesprek om hem een transfer te gunnen. Club Brugge kon zodoende weer een belangrijke slag slaan.

Coach Ivan Leko is blij met de komst van Vermeer. ''Gezonde concurrentie is altijd welkom. Vermeer zal ons helpen om nog meer kwaliteit aan het team toe te voegen'', luidde de eerste reactie van de Kroaat.

Lees ook: VP SCOUT: 'Judas' Vermeer, blessureleed, profielschets Van Gaal en gebarste bom