OFFICIEEL: Belgische amateurvoetballer trekt naar... Turkse Eerste Klasse

OFFICIEEL: Belgische amateurvoetballer trekt naar... Turkse Eerste Klasse

Gepubliceerd: dinsdag 16 januari 2018 om 09:21di 16-01-2018 om 09:21

De financiële problemen van ASV Geel hebben ook al meteen voor een transfer gezorgd. De 21-jarige Ahmet Karadayi heeft een opvallende transfer gerealiseerd. Hij trekt naar... de Turkse Eerste Klasse.

Karadayi mag in België dan maar een amateurvoetballer geweest zijn, in Turkije kennen ze hem goed. Zijn acht doelpunten en zes assists bij ASV Geel hadden hem op de radar van enkele Turkse clubs gebracht. Hij realiseerde daarmee ook een knappe transfer naar de eersteklasser Karabükspor.

ASV Geel, dat in de geldproblemen zit, ontvangt een zeer bescheiden transfervergoeding. "Het is een jongensdroom die waarheid wordt", vertelt Karadayi in Het Belang van Limburg.  "Het was nochtans geen gemakkelijke beslissing, maar ik kon deze kans niet laten schieten. Elke voetballer wil nu eenmaal prof worden. Mijn vader heeft mij tijdens mijn carrière altijd gesteund en stond direct achter mijn keuze. Mijn moeder bleef achter met veel vraagtekens, maar gunt me deze stap."

Financiële aspect
Bij Karabükspor verdient de voetballer meteen een aardig salaris. "Het financiële aspect speelde een belangrijke rol in mijn keuze, maar ook het feit dat ze op het hoogste niveau spelen was cruciaal", zegt hij.

"De verhuis van België naar Turkije zet mijn hele leven op zijn kop. Of ik binnen enkele jaren miljonair zal zijn? Zo ver zijn we nog lang niet", lacht hij. "Sterspelers verdienen hier miljoenen, maar onderaan de ladder zit je aan 350.000 euro per seizoen", besluit Karadayi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws