Onthuld: 'Belgische club staat op de rand van een faillissement'

Onthuld: 'Belgische club staat op de rand van een faillissement'

15-01-2018 14:30
3

De hervorming van het Belgische voetbal enkele jaren terug heeft ervoor gezorgd dat er een duidelijk onderscheid is tussen de profclubs en de amateurreeksen. Voor ASV Geel dreigt dat falikante gevolgen te hebben, zij staan dichtbij een faillissement.

De Kempenaren zijn momenteel actief in de Eerste Amateurliga, maar lang zal dat misschien niet meer het geval zijn. Zo werden de spelers al maanden niet meer uitbetaald. Maandag gaat Geel nog onderhandelen met Nederlandse investeerders. Indien dat op niks uitdraait, lijkt het einde nabij voor de club op De Leunen.

Sam Vanaken, broer van Club Brugge-speler Hans, zag dat de club hen een bijzonder voorstel deed. "Het is mogelijk om de maand oktober uitbetaald te krijgen. Voor de andere maanden vraagt de club uitstel van betaling, maar er werd geen periode vooropgesteld", reageert de middenvelder in Het Belang van Limburg.

Vrij om te gaan
De spelers bepalen nu zelf voor welke optie ze kiezen. "De spelers die met deze werkwijze akkoord gaan, moeten een akkoord ondertekenen. Degenen die niet tekenen, zijn meteen vrij om naar een andere club te gaan. Of je dan nog iets van je centen gaat zien, is erg onzeker", besluit Vanaken