Nieuwe onthullingen bij AA Gent: 'Het is veel meer dan 5.000 euro'

Nieuwe onthullingen bij AA Gent: 'Het is veel meer dan 5.000 euro'

15-01-2018 12:00
6

Er is vorige week veel commotie ontstaan rond het boek 'De Illegale Ghelamco-arena'. Het boek, geschreven door Ignace Vandewalle, stelt dat de bouw van dit stadion illegaal was en er sindsdien ook heel wat misstanden zijn. Het Laatste Nieuws doet er nu een schepje bovenop. 

In het boek staat er onder meer dat het Gentse stadsbestuur op kosten van de belastingbetaler ging eten in de skybox van de Ghelamco Arena, goed voor een waarde van 5.000 euro. Burgemeester Daniel Termont bevestigde dat, maar meldde wel dat het over een periode van drie jaar ging. Een avondje in de loge rond voor twaalf personen ongeveer 1.500 euro.

Christophe Peeters van het Gentse stadsbestuur bevestigde al dat hij de skybox één keer per jaar gebruikt, om bedrijfsleiders en kennissen uit de bankwereld te ontmoeten. Hij gebruikt de skybox met andere woorden voor zijn werk.

Het Laatste Nieuws heeft nu uitgevist dat hij lang niet de enige is. Andere schepenen zouden ook regelmatig etentjes doen in het stadion en kosten maken, maar regelen de factuur dan via andere wegen. Ook dat heeft Peeters inmiddels bevestigd. Het stadsontwikkelingsbedrijf SoGent palmt de skybox naar verluidt het vaakst in. De Gentse oppositiepartijen vragen snel op duidelijkheid.