Martinez weet wat te doen: Scenario zonder Kompany en Vermaelen bedenken

Martinez weet wat te doen: "Scenario zonder Kompany en Vermaelen bedenken"

01-01-2018 10:56
2

2018 is het jaar dat België het WK wint, tenminste dat hopen we toch. Stijn Stijnen twijfelt of het effectief gaat gebeuren. Volgens de voormalig doelman van Club Brugge en de Rode Duivels komt dat door oorzaken achterin. Die moeten volgens Stijnen voorin worden opgelost om toch nog kans te maken op de eindzege. 

Bij TV Limburg benoemt Stijnen het probleem van de Rode Duivels. "Je moet een scenario maken zonder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen, want ze zijn zo blessuregevoelig. We hebben dan goede verdedigers, maar niet om voor de eindzege te gaan."

Vermaelen en Kompany zijn spelers van wereldklasse, een paar van hun vervangers zijn dat niet. "Dan moet je je middenveld gaan versterken en Marouane Fellaini moet er dan bij. Je kan niet zonder hem op dit niveau, zet hem naast Axel Witsel. Voorin heb je dan de spelers die het verschil kunnen maken, die wereldtop zijn", stelt Stijnen. 

Voorin kent Stijnen de ideale formatie. "Zet De Bruyne op de tien, Hazard op links, Mertens op rechts en Lukaku in de punt. Dan moet je vanachter bouwen. We moeten die stabiliteit op zijn Italiaans inbouwen, maar stel dat we alsnog op een fitte Vermaelen en Kompany kunnen rekenen en dat vier weken lang … Dan kan die wereldtitel zeker."