Transferrapport Anderlecht: 'Einde in mineur dreigt voor Van Holsbeeck'

Transferrapport Anderlecht: 'Einde in mineur dreigt voor Van Holsbeeck'

26-12-2017 12:30
9

Met de wintermercato in aantocht neemt VoetbalPrimeur.be de vorige transferperiode nog eens onder de loep. Na Club Brugge is het nu de beurt aan Anderlecht.

Pieter Gerkens 8/10
De transfer van Gerkens naar Anderlecht deed heel wat wenkbrauwen fronsen, ook al omdat geen enkele andere topclub interesse had. Anderlecht moest alleen KV Oostende bekampen. In het systeem van Hein Vanhaezebrouck is hij echter goud waard. De Limburger zorgt voor paniek met zijn infiltraties en heeft drie longen, in die zin heeft Anderlecht zijn nieuwe Guillaume Gillet eindelijk beet. Zeker qua prijs-kwaliteit is Gerkens een echte voltreffer en de beste zomertransfer van Anderlecht.

Sven Kums 6,5/10
Een dure transfer die het voordeel van de twijfel moet krijgen. In de zomer dacht Anderlecht dat Kums het team als bij toverslag goed voetbal zou laten spelen. Dat bleek verkeerd gedacht, maar onder zijn ex-coach staat Kums stilaan terug op als de spelmaker. Moet echter nog meer initiatief nemen en ballen opeisen om echt een geslaagde transfer te zijn.

Josue Sa 6,5/10
Niet echt een basisspeler, maar toont zich wel telkens een betrouwbare verdediger als hij zijn kans krijgt. De Portugees heeft ook meer voetballende kwaliteiten dan zijn collega's achterin. Een transfer die een dubbeltje op zijn kant lijkt te worden, maar de blessure van Kara Mbodj kan hem wel vooruithelpen.

Matz Sels 6/10
Ligt nog altijd in balans met Frank Boeckx, wat absoluut niet de bedoeling kan zijn voor een speler die naar het WK wil. Moest de betrouwbare nummer één worden bij Anderlecht, maar is daar nog altijd niet in geslaagd. Aan gebrek aan matchritme kan dat inmiddels niet meer liggen.  

Henry Onyekuru 5/10
Het seizoen van Onyekuru is waarschijnlijk over door een zware knieblessure, en Anderlecht heeft hem enkel gehuurd. Het is vooral dat wat hem een mislukte transfer maakt, want ondanks kritiek van zijn coach deed hij het niet slecht. Hij scoorde negen doelpunten in de Jupiler Pro League en is daarmee veruit de topschutter van Anderlecht. Zijn blessure is brute pech voor Anderlecht.

Robert Beric 1/10
Deze huurling brengt absoluut geen meerwaarde. Hij werd nog op het einde van de mercato gehaald omdat Lukasz Teodorczyk niet presteerde, maar toont niet dat hij beter is. Mocht één keertje starten, maar tegen Club Brugge zag hij geen bal. Mag waarschijnlijk al terug weg in de winter.

Boy De Jong, de zoon van keeperstrainer Max De Jong ,werd ook nog gehaald voor de A-kern. Voorlopig lijkt hij echter meer een transfer voor het beloftenelftal. Hij krijgt voorlopig geen beoordeling.

Algemene score 5/10
De spelers die werden gehaald kenden wisselend succes, maar het gaat hier vooral om de spelers die Herman Van Holsbeeck NIET heeft gehaald. Zo was er duidelijk een nieuwe speler nodig voor de rechterflank, waar Bruno en Chipciu maar heel sporadisch een meerwaarde zijn. Ook de rechtsback en de diepe spits blijven probleemposities. Als dit de laatste transferperiode was voor Van Holsbeeck, is het een einde in mineur.