Transferrapport Club Brugge: 'Eén voltreffer, maar ook twee grote missers'

Transferrapport Club Brugge: 'Eén voltreffer, maar ook twee grote missers'

25-12-2017 12:00
4

Nu de wintermercato in aantocht is bekijken we nog even de zomertransfers van onze Belgische topclubs. Leider Club Brugge komt als eerste aan de beurt.

Marvelous Nakamba 9,5/10
De Zimbabwaan werd deze zomer weggehaald bij Vitesse en bleek al van bij het begin een grote meerwaarde. Met zijn snelheid en onverzettelijkheid speelde hij Timmy Simons meteen uit de ploeg. Bovendien is hij ook bijzonder belangrijk in de opbouw bij Club, zijn passing is sober maar wel altijd vooruit. Misschien wel dé sleutel van het succes bij Club.

Emmanuel Dennis 8/10
Dennis begon fantastisch bij Club en liet zich meteen opmerken met zijn kwieke dribbels. Uiteindelijk leerden de verdedigers hem echter wel kennen, wat leidde tot enkele non-wedstrijden. Toch is het duidelijk dat Club goud in handen heeft met deze Nigeriaanse spits, die nog heel wat progressiemarge heeft.

Saulo Decarli 7,5/10
Werd op het laatste nippertje nog weggehaald uit de Duitse tweede afdeling. De Zwitser toonde zich een sobere verdediger, een pure mandekker met weinig voetballende kwaliteiten. In die rol speelde hij echter wel al een paar sterke wedstrijden. Tegen Eupen ging hij met de billen bloot, maar daar werd hij totaal in de steek gelaten door ploegmaat Laurens De Bock. Die laatste verdedigde geen meter mee.

Jordi Vanlerberghe 6/10
Een wissel op de toekomst, en hij speelde dan ook niet veel mee voor deze winterstop. Is echter wel een nuttige bankspeler voor Club, die op heel wat posities uit de voeten kan. Tegen Lokeren viel hij zowaar in als linkerflankspeler en deed hij het prima met enkele geslaagde acties. Zeker een speler waar Club nog rotsvast in gelooft.

Jordy Clasie 6/10
Deze Nederlander wordt gehuurd van Southampton en is momenteel een goeie 'vierde' middenvelder. Als één van de drie vaste waardes uitvalt, zal hij zeker klaarstaan. Even werd zelfs geopperd om hem tegen Anderlecht in de basis te zetten, maar dat durfde Leko niet aan. Gaat absoluut nog een rol spelen dit seizoen.

German Mera 5/10
Deze 27-jarige Colombiaan is nog niet bepaald een toptransfer gebleken. Hij speelde nog maar 134 minuten en is misschien de centrale verdediger te veel voor Club Brugge. Moet wachten op eventuele blessures om zich nog eens te laten zien.

Guillaume Hubert 2/10
Totaal geen meerwaarde voor Club Brugge. De Waal is zelfs als tweede doelman onvoldoende. Het is duidelijk geen toeval dat ook Standard de lange doelman liever kwijt dan rijk was. De kans dat hij ooit nog een wedstrijd speelt voor Club is dan ook nihil.

Jérémy Perbet 0/10
Perbet werd voor één miljoen euro weggehaald bij rivaal AA Gent, maar is nu al een totale miskoop. Hij speelde amper één wedstrijd voor Club, de Europese ontmoeting met Basaksehir. Perbet is vooral een onbegrijpelijke transfer omdat hij helemaal niet past in het systeem van Leko, die hoge druk wil zien. Daarvoor is Perbet niet de juiste man, waardoor hij snel bij KV Kortrijk werd gestald.

Voor de jongeren Riley McGree en Erhan Masovic is het nog koffiedik kijken. Die eerste is inmiddels al terug uitgeleend aan de Newcastle Jets. Het is te vroeg om beide spelers al te bestempelen als flop- of toptransfer.

Algemeen cijfer 7/10
Niet alle transfers zijn even geslaagd, maar dat hoeft ook niet. Er stond qua spelersmateriaal al een stevige basis en Ivan Leko heeft daar na een matig jaar opnieuw een geheel van gemaakt. Van alle nieuwe spelers staat er met Nakamba maar eentje in de basis, maar er is vooral in de breedte aangekocht. De sterke bank zou Club wel eens de titel kunnen bezorgen.