OFFICIEEL: Ex-assistent van Club Brugge wordt sterke man bij Engelse traditieclub

OFFICIEEL: Ex-assistent van Club Brugge wordt sterke man bij Engelse traditieclub

21-12-2017 18:05
1

Niet alleen op het veld, maar ook naast het veld krijgen we steeds meer Belgen in Engeland te zien. Terwijl Eden Hazard en Kevin De Bruyne schitteren voor hun ploeg, probeert ook Jan Van Winckel dat te doen voor zijn ploeg.

De 43-jarige Duffelaar gaat aan de slag bij de Engelse traditieclub Sheffield United. Hij wordt er een bestuurslid, dat kondigde de club zelf aan via de officiële kanalen. Van Winckel was in ons land actief voor Club Brugge en Beerschot als assistent-trainer.

Daarna trok hij onder andere naar Saoedi-Arabië en was hij de voorbije seizoenen assistent bij Olympique de Marseille in Frankrijk. Nu begint hij aan een Engels avontuur bij de traditieclub, die momenteel uitkomt in The Championship.

"Ik ben bijzonder trots dat ik een deel kan uitmaken van deze club", reageerde Van Winckel. "De voorbije maanden heb ik al met veel bewondering naar het werk van Chris Wilder (de manager van Sheffield United) gekeken. Ik hoop dat mijn ervaring de club kan helpen", aldus Van Winckel. Wat zijn exacte taak bij de club wordt, is nog niet geweten.