'Van Gaal plotseling topkandidaat bij 'rock-bottom' Premier League-club'

'Van Gaal plotseling topkandidaat bij 'rock-bottom' Premier League-club'

21-12-2017 07:20
1

Louis van Gaal keert mogelijk terug in de Premier League. Swansea City, dat woensdagavond Paul Clement ontsloeg, hoopt de 66-jarige Amsterdammer te verleiden.

Met dat nieuws pakt boulevardkrant The Mirror uit. Swansea is bezig aan een dramatisch seizoen en staat na achttien speelronden op de laatste plek in de Premier League. Dat kostte Clement de kop. De Swnasea-leiding heeft één man in gedachten die voor een schokeffect kan zorgen: Van Gaal.

Volgens The Mirror is Van Gaal al benaderd door de club uit Wales. Het is onduidelijk hoe de oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona, Bayern München en Manchester United heeft gereageerd. Hij geniet op dit moment van zijn pensioen in Portugal, maar duikt nog regelmatig op in de publiciteit.

Of Swansea kans maakt op de komst van Van Gaal is afwachten, omdat hij zich onlangs liet ontvallen alleen terug te willen keren voor een Engelse topclub of land. Wel wil hij zijn oude club Manchester United nog eens een hak zetten. Swansea hoopt vóór zaterdag een nieuwe manager aan te stellen. Ook Slaven Bilic en Ronald Koeman worden genoemd.